Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010


Εσπασε την «κατάρα» του «Ανοέτα» η Ατλέτικο!



Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ατλέτικο νίκησε την Σοσιεδάδ σε αγώνα πρωταθλήματος στο «Ανοέτα» και μάλιστα με ανατροπή (4-2). 
 
Οι «ροχιμπλάνκος» βρέθηκαν πίσω στο σκορ από πολύ νωρίς με το γκολ του Χοσέμπα Γιορέντε στο 12’. Στο τελευταίο 45λεπτο όμως, η αντίπαλος του Αρη στο Europa League ήταν καταιγιστική.

Αρχικά ο Ντιέγκο Φορλάν ισοφάρισε στο 71’ και ύστερα ανέλαβε δράση ο Σέρχιο Αγκουέρο που με δύο γκολ στο 80’ και στο 82’ έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην Ατλέτικο.
Η Σοσιεδάδ μπήκε ξανά στο παιχνίδι με τον Ρίβας στο 86’, δεν μπόρεσε όμως να αποφύγει την δεύτερη εντός έδρας ήττα της σεζόν. Μάλιστα, οι «ροχιμπλάνκος» διεύρυναν την νίκη τους στο 95ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σιμάο Σαμπρόσα.
Ατλέτικο Μαδρίτης (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Ντε Χέα, Περέα Αντόνιο Λόπεθ, Ουιφαλούσι, Γκοντίν, Σουάρεθ (75' Ραούλ Γκαρθιά), Τιάγκο, Σιμάο, Ρέγιες, Αγουέρο (83' Ντιέγκο Κόστα), Φορλάν (90' Πάουλο Ασουνσάο).


«Αυτοκτόνησε» η Σεβίλλη
Μέσα από τα χέρια της έχασε η Σεβίλλη τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην Μαγιόρκα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» σε ένα παιχνίδι με «χιτσκοκικό φινάλε».
Οι νησιώτες προηγήθηκαν στο 35’ με τον Μισέλ Περέιρα μετά από ασίστ του Κάστρο στον Γάλλο. Οι Ανδαλουσιάνοι ισοφάρισαν στο 87’ με τον Λουίς Φαμπιάνο και εκεί που νόμιζαν ότι τουλάχιστον θα «γλίτωναν» τον βαθμό ήρθε ο Πιερ Ακίλε Γουεμπό να κάνει με κεφαλιά το 2-1 για την Μαγιόρκα στο 89’!
Η ομάδα του Γκρεγκόριο Μανθάνο παρέμεινε στους 20 βαθμούς και την έκτη θέση ενώ η πρώην του ομάδα και νυν του Μίκαελ Λάουντρουπ την πλησίασε στους δύο.