Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Πρωτιά για την ManUtd

H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε στο 1-1 με την Βαλένθια στο "Ολντ Τράφορντ" και πέρασε στους "16" ως πρώτη, ενώ η Μπούρσασπορ πήρε τον πρώτο της βαθμό.
Οι "νυχτερίδες" με νίκη θα έπαιρναν αυτές την πρόκριση, προηγήθηκαν με τον Πάμπλο Ερνάντεθ, αλλά τους το... χάλασε ο Άντερσον, ενώ προηγήθηκε και η Ρέιντζερς στην Τουρκία, όμως η Μπούρσασπορ πανηγύρισε τον πρώτο της βαθμό στην ιστορία της στο Champions League.
Μάντσεστερ Γ. - Βαλένθια 1-1



Σκόρερς: 62' Άντερσον / 32' Πάμπλο Ερνάντεθ

Γήπεδο: "Ολντ Τράφορντ", Μάντσεστερ

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Η ανωτερότητα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα πρώτα λεπτά δεν μετουσιώθηκε σε γκολ, με την Βαλένθια να καταφέρνει να ανοίγει αυτή το σκορ στο 32' με τον Πάμπλο Ερνάντεθ.

Ο Μάικλ Κάρικ έκανε λάθος στον χώρο του κέντρου, με αποτέλεσμα να κλέψει την μπάλα ο Έβερ Μπανέγκα και να βγει στον... αιφνιδιασμό. Την κατάλληλη στιγμή έδωσε δεξιά στον Πάμπλο Ερνάντεθ που σούταρε και σκόραρε με την μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του Μπεν Άμος.

Οι Άγγλοι συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες και κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ στο 62' με τον Άντερσον να ισοφαρίζει με κοντινό πλασέ, στην επαναφορά μετά την εντυπωσιακή απόκρουση του Γκουαΐτα στο σουτ του Παρκ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ: Άμος, Ραφαέλ, Ρίο Φέρντιναντ (50' Σμόλινγκ), Βίντιτς, Φάμπιο, Κάρικ, Άντερσον (90' Φλέτσερ), Νανί (81' Γκιγκς), Γι-Σουνγκ Παρκ, Ρούνεϊ, Μπερμπάτοφ.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Γκουαΐτα, Μιγκέλ, Ρικάρντο Κόστα, Ντεαλμπέρτ, Ματιέ, Μπανέγκα, Αλμπέλδα, Πάμπλο Ερνάντεθ (81' Φενγκουλί), Χόρντι Άλμπα (68' Μάτα), Αλεχάντρο Ντομίνγκεθ (54' Ίσκο), Αντούριθ.

Μπούρσασπορ - Ρέιντζερς 1-1



Σκόρερς: 79' Σερκάν Γιλντιρίμ / 19' Κένι Μίλερ

Γήπεδο: "Μπούρσα Ατατούρκ", Προύσσα

Διαιτητής: Τονί Σαπρόν (Γαλλία)

Ο Στίβεν Γουΐτακερ έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Κένι Μίλερ με εξαιρετικό σουτ με το αριστερό στην κίνηση μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ στο 19' για τους Σκωτσέζους.

Ο Σερκάν Γιλντιρίμ στο 79' κατάφερε να πετύχει το δεύτερο γκολ της ομάδας της Προύσσας στην διοργάνωση, αλλά και να της χαρίσει και τον πρώτο της βαθμό, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

ΜΠΟΥΡΣΑΣΠΟΡ: Γιαβούζ Εζκάν, Μουσταφά Κετσελί, Σερντάρ Αζίζ (46' Εμέρ Ερντογάν), Σταπάνοβ, Γκιοκτσέν Βέντερσον, Μπεκίρ Οζάν Χας, Χιουσεΐν Τσιμσίρ (46' Μπατάγια), Φεντερίκο Ινσούα, Σερντάρ Γιλντιρίμ, Οζάν Ιπέκ, Λεονέλ Νούνιες (62' Τουργκάι Μπαχαντίρ).

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ: ΜακΓκρέγκορ, Κόουλ (83' ΜακΜίλιαν), Γουΐτακερ, Γουέιρ, Μπουγκέρα, Φόστερ, ΜακΚάλοχ, Χάτον, Ντέιβις, Νέισμιθ (71' Βάις), Κένι Μίλερ (63' Μπίτι).