Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

«Είναι εξωπραγματικός!»

Το εγκώμιο του Δημήτρη Διαμαντίδη έπλεξε για μια ακόμα φορά ο Δημήτρης Ιτούδης στον «Sentra 103,3» με αφορμή την ηγετική του εμφάνιση που ήταν αρκετή για να γυρίσει ένα ματς μόνος του σε 75'' και να χαρίσει στους «πράσινους» μια ανέλπιστη νίκη.

Το δεξί χέρι του Ζοτς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον «Μήτσο», ο οποίος πέτυχε 13 πόντους σε 75’’ (!) κι απέδειξε ότι φέτος έχει πιο ενεργό ρόλο κι όταν το κάνει δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από καμιά άμυνα.

«Είναι εξωπραγματικός!»

Παράλληλα, ο Ιτούδης μίλησε και για την προσέλευση του κόσμου στο ΟΑΚΑ και για τις δυσκολίες της χιτσκοκικής αναμέτρησης με την ομάδα της Λιουμπλιάνα.

Αναλυτικά μίλησε:

Για τον Διαμαντίδη και γιατί δεν παίζει επιθετικά από την αρχή: «Είναι κι ο τρόπος που επέλεξε η Ολίμπια να αμυνθεί. Μιλήσαμε με τον Δημήτρη και του είπαμε ότι είχε χώρο να σουτάρει ακόμα κι όταν είχε δυο και τρεις πάνω του.

Το γνώριζε το παιχνίδι και η Ολίμπια επέλεξε να τον παγιδεύει συνεχώς. Όταν όμως του έδωσε χώρο κι άλλαζε τα σκριν πάνω του ήταν πολύ πιο ουσιαστικός γι αυτό κι επιτέθηκε.

Αν δεις και την στατιστική εκτός των 11 άμεσων ασίστ είχε και έμμεσες, με τις οποίες δημιουργήθηκε και μία έξτρα πάσα ή, βρέθηκε ένας επιπλέον παίκτης να κάνει μία διείσδυση. Ο Διαμαντιδης γνώρισε το παιχνίδι και έπρεπε να κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους.

Και στο χαμηλό και στο σετ παιχνίδι έχει τη δυνατότητα να τελειώνει φάσεις, νομίζω ότι έχει αλλάξει λίγο το στυλ του δεν είναι τόσο παθητικός φέτος. Έχει δυνατότητες και η ομάδα έχει ανάγκη τους πόντους του».

Για το αν προλαβαίνεις να δώσεις οδηγίες στους παίκτες σε ένα λεπτο: «Μετράει και ο παίκτης. Ο Δημήτρης έχει κάνει κι άλλα τέτοια. Κλεψίματα, τρίποντα, πάσες κτλ. Είναι κάτι εξωπραγματικό. Είναι η στιγμή η ικανότητα και η αντίληψη κι ο Δημήτρης τα έχει. Μάλιστα τελείωσε τη φάση με το δεξί».

Για την προσέλευση του κόσμου: «Είναι πρωτεύον το πώς θα σωθεί η χώρα από αντίξοες συνθήκες, όμως θέτω το ερώτημα... Αν ήταν χθες ΠΑΟ-Ολυμπιακός πόσο κόσμο θα είχε το ΟΑΚΑ;

Ολοι μας στον Παναθηναϊκό έχουμε δει κι έχουμε αισθανθεί, όχι από τις αρχές που είχαμε πολύ κόσμο σε κάποια ματς όπως για παράδειγμα με την ΤΣΣΚΑ, ότι προφανώς το όνομα του αντιπάλου ή και η τοποθέτηση κάποιων εφημερίδων δεν έβαλε τον κόσμο στο σκεπτικό που έχουμε ως ομάδα και θέλουμε το γήπεδο γεμάτο.

Όχι μόνο το πέταλο που τα παιδιά έρχονται συνέχεια και φωνάζουν, αλλά όλο το γήπεδο. Ηταν καταλυτική η παρουσία του κόσμου που μας ξύπνησε και μας έκανε να πιστέψουμε στο ότι μπορούμε να γυρίσουμε το ματς.

Όταν έρχονται 10.000 και πάνω σίγουρα η ατμόσφαιρα είναι καλή. Φταίει η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι «ΟΚ» πάμε στους «16» κι εκεί θα έρθουν. Και το πιστεύω ότι θα έχει πολύ κόσμο».

Για το τι έφταιξε κι ο ΠΑΟ ήταν κακός για 39 λεπτά: «Το γεγονός ότι ο Ιλιέφσκι είναι αρχή και τέλος στην Ολύμπια. Επρεπε όσο μπορούμε να τον απομονώσουμε. Μας δινόταν η δυνατότητα να «απαγορεύσουμε» την επιστροφή της μπάλας στα χέρια του, όμως δεν το κάναμε πάντα με επιτυχία. Αν δούμε την αποτελεσματικότητά του ήταν όταν έβγαινε από διπλά και τριπλά σκριν και σούταρε».

Για το το άλλαξε ο ΠΑΟ: «Όταν αλλάξαμε τα σκριν είχαμε καλύτερη λειτουργία. Όταν τελειώνει το παιχνίδι, η Ολίμπια αλλάζει όλα τα σκριν κι εμείς το εκμεταλλευτήκαμε και σκοράραμε. Οσο περνούσε ο χρόνος το πιστεύαμε ότι θα κερδίζαμε. Συμφωνώ και με τον Ζοτς και με την ουσία ότι εμείς δουλεύουμε σκληρά για κάθε αντίπαλο και προετοιμαζόμαστε για κάθε αντίπαλο».

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10601&subid=2&pubid=95184692#