Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010


Κορυφή η Σάλκε, 3η η Μπενφίκα

Η Σάλκε νίκησε με 2-1 την Μπενφίκα στην Λισαβόνα και πήρε την πρώτη θέση, η Μπενφίκα θα παίξει στο Europa League, κάτι που το χρωστάει στην Λιόν, η οποία ισοφάρισε σε 2-2 την Χαποέλ στο 88'.

Την τρίτη θέση στους Πορτογάλους έδωσε ο Λακαζέτ ισοφαρίζοντας σε 2-2 για την Λιόν και πληγώνοντας την Χαποέλ, για την οποία πέτυχε φανταστικό γκολ με ανάποδο "ψαλίδι" του Ζάχαβι.
Μπενφίκα - Σάλκε 1-2



Σκόρερ: 87' Λουϊζάο / 19' Χουράδο, 81' Χέβεντες

Γήπεδο: "Εστάντιο ντα Λουζ", Λισαβόνα

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Η Σάλκε άνοιξε το σκορ στην Λισαβόνα στο 19' με σκόρερ τον Χουράδο με σουτ από κοντά, αφού ο Ραούλ του "έστρωσε" την μπάλα με το στήθος, έπειτα την σέντρα του Ράκιτιτς από αριστερά.

Οι Γερμανοί διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 81' με το κοντινό πλασέ του Χέβεντες, ενώ ο Λουϊζάο με κοντινή κεφαλιά μείωσε για την Μπενφίκα και το τελικό 1-2.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ρομπέρτο, Μάξι Περέιρα (46' Γκαϊτάν), Λουϊζάο, Νταβίντ Λουΐζ, Φάμπιο Κοεντράο, Χάβι Γκαρθία, Ρούμπεν Αμορίμ, Σέζαρ Πεϊσότο (46' Αϊμάρ), Κάρλος Μαρτίνς (79' Σάλβιο), Όσκαρ Καρντόσο, Σαβιόλα.

ΣΑΛΚΕ: Νόιερ, Ουτσίντα, Χέβεντες, Μέτζελντερ, Σμιτζ, Κλούγκε (82' Μάτιπ), Κυριάκος Παπαδόπουλος, Χουράδο (88' Γέντρικσεν), Ράκιτιτς, Ραούλ, Χούντελααρ (85' Εντού).

Λιόν - Χαποέλ Τελ Αβίβ 2-2



Σκόρερς: 62' Λισάντρο Λόπες, 88' Λακαζέτ / 63' Σαχάρ, 69' Ζάχαβι

Γήπεδο: "Ζερλάν", Λιόν

Διαιτητής: Σβάιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)

Μετά από μία ώρα παιχνιδιού χωρίς γκολ στο "Ζερλάν", σκόραραν και οι δύο ομάδες μέσα σε δύο λεπτά.

Ο Λισάντρο Λόπες έδωσε το προβάδισμα στους "λιονέ" στο 62' με πλασέ σε κενό τέρμα με την απόκρουση του Βίνσεντ Ενιάμα σε προσπάθεια του Ζιμί Μπριάν, αλλά αμέσως μετά την σέντρα οι Ισραηλινοί απάντησαν με το εξαιρετικό διαγώνιο του Μπεν Σαχάρ.

Το καλύτερο γκολ του φετινού Champions League πέτυχε ο Εράν Ζάχαβι στο 69' με φανταστικό ανάποδο "ψαλίδι", μετά από την σέντρα από δεξιά του Σαλίμ Τοάμα.

Η Λιόν κατάφερε να ισοφαρίσει στο 88' με τον Αλεξάντρ Λακαζέτ να χαρίζει τον βαθμό στους Γάλλους, αλλά ταυτόχρονα και την 3η θέση στην Μπενφίκα, η οποία θα συνεχίσει στο Europa League.

ΛΙΟΝ: Λορίς, Ρεβεγιέρ, Κρις, Ντιακατέ, Αλί Σισοκό (88' Πιέ), Γκοναλόν, Μακούν, Πιάνιτς (68' Λακαζέτ), Μπριάν, Λισάντρο Λόπες, Γκομίς (59' Μπάστος).

ΧΑΠΟΕΛ: Ενιάμα, Μπόνταρβ, Φράνσμαν, Ντόουγκλας ντα Σίλβα, Σις, Άμπουτμπουλ (80' Μπαντιέρ), Γιαντίν, Βερμούτ, Ζάχαβι, Ταμούζ (62' Τοάμα), Σεχτέρ (25' Σαχάρ).